Over ons

Wij zijn vier studenten van de opleiding Communicatie aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Momenteel volgen wij een specialisatie Mediastiek, waarbij wij een documentaire over voormalig concentratiekamp Buchenwald maken. Wij zullen ons bezig houden met de pre-productie, het daadwerkelijk filmen van de documentaire, de post-productie en het volledige contact omtrent deze productie. Meer informatie over de documentaire vindt u hier. Wij willen onszelf op deze pagina graag aan u voorstellen.

Thom Boelens

Thom

“Ik heb communicatie gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in het medialandschap en ik deze kant op kan met mijn studie. Ik heb al de kans gehad om bij een omroep te werken, namelijk Omroep MAX. Ook heb ik veel geleerd tijdens een half jaar op een filmschool in Los Angeles. Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om met project Buchenwald aan zo’n indrukwekkende documentaire te werken.”

 

Niek Geers

 

niek“Op de middelbare school was geschiedenis, samen met wiskunde, mijn favoriete vak. Vooral in aan de oorlog gerelateerde onderwerpen was ik meer dan geïnteresseerd. De Tweede Wereldoorlog vind ik de meest interessante oorlog, omdat dit de hele wereld aanging. De gruweldaden die tijdens deze oorlog hebben plaatsgevonden laten je beseffen dat we dankbaar moeten zijn dat we in vrede kunnen leven. Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat deze gruweldaden nog steeds de orde van de dag zijn, denk bijvoorbeeld aan Syrië. Met het maken van deze documentaire hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het actueel houden van één van de grootste oorlogen van de geschiedenis.”

Claudia Heres
Claudia“Het onderwerp van de documentaire spreekt mij erg aan, omdat ook ik het belangrijk vindt dat deze verhalen vastgelegd worden om niet te vergeten hoe belangrijk en bijzonder het is dat wij nog steeds in vrede leven. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat deze documentaire een bescheiden bijdrage kan geven aan dit belangrijke maatschappelijke thema. Ik heb erg veel zin in het maken van deze prachtige productie en ik hoop dat veel mensen mede door deze documentaire gaan waarderen hoe belangrijk het is dat we allemaal vrij zijn.”

Lorianne Zwerink

Lorianne

“Vanaf het eerste jaar van de opleiding Communicatie was het voor mij duidelijk: in het vierde jaar wil ik een documentaire maken over een voormalig naziconcentratiekamp. Ik koester een grote fascinatie voor de Holocaust, waar dit precies vandaan komt kan ik niet zeggen. Wat ik nog wel goed weet is dat wij rondom vier en vijf mei ’s avonds met het hele gezin oorlogsfilms aan het kijken waren. Familieleden van mij koesteren dezelfde fascinatie en waarschijnlijk ben ik daardoor ook nieuwsgierig geworden. Het liefst wil ik met deze documentaire alle verhalen vertellen die zich voor hebben gedaan in de tijd 1940-1945. Helaas is dit niet mogelijk en zullen er bepaalde keuzes gemaakt moeten worden. Mijn doel met deze documentaire is de overlevenden van kamp Buchenwald de gelegenheid te geven hun verhaal te vertellen. Ik vind het belangrijk dat zij gehoord worden. Het is inmiddels alweer 70 jaar geleden dat Nederland is bevrijd maar wij mogen nooit vergeten welke vreselijkheden zich toen hebben afgespeeld en hoeveel het betekent dat wij nu in vrijheid kunnen leven.”